Siirry sisältöön
Suomeksi English Deutsch svenska français español Russian

Vinkkejä kohdehaun helpottamiseksi

Ensiapua

Syötä KOHDEHAKU-otsikon alla olevaan tyhjään kenttään suoraan se sana, matkailukohteen nimi, palvelu tms., jota etsit sivustolta; sen jälkeen klikkaa HAE.

Sanahaku tarpeen mukaan

Vasemman palstan hakutoiminnolla voi hakea sanoja sivuston tietokantaan syötetyistä kohde-esittelyistä, muttei sähköpostiosoitteista.  Haku etsii kaikki sanat juuri siinä muodossa kuin ne on tietokannan teksteihin syötetty. Kannattaa siis syöttää kenttään sanoja perusmuodossa tai lopusta lyhennettynä, jolloin taivutusmuodot eivät estä löytämästä oikeaa sanaa. 

Esim. jos etsitään Kuneliuksen loma-asunnot –nimistä mökkimajoituskohdetta, haulla ei löydä kohdetta, jos syöttää sanan ”kunelius”, sillä tämä sana ei näy kohde-esittelytekstissä sellaisenaan. Tässä tapauksessa kannattaa siis hakea kohdetta sanalla ”kuneliu”. 

Sanoissa voidaan käyttää isoja tai pieniä kirjaimia; se ei vaikuta hakutulokseen. haku on tehtävä vain yhdellä sanalla kerrallaan, ei pilkkuja tms. erottimia käyttäen.

Kun haettava sana on kirjoitettu avoimeen kenttään, painetaan kuvaketta "HAE".

Tarkennettu haku

Tarkennettua hakua käytettäessä aukeaa sivun keskikenttään näkymä, josta voi hakea erilaisia palveluja usealla eri hakukriteerillä yhtäaikaa. 

Näkymän alapuolelle aukeaa automaattisesti luettelo kaikista seutukunnan kohteista, joiden tiedot on syötetty tietokantaan. Ensimmäisenä ovat Saarijärven kohteet, sen jälkeen muiden kuntien kohteet kunnittain aakkosjärjestyksessä. Hakutuloksena syntyvn listan yläpuolella on luku, joka kertoo, kuinka monta kohdetta tietokannassa on kaikkiaan.
 
Palveluja voi hakea kunnittain, mutta myös koko alueelta, ja haun voi rajata tietynlaisiin majoituspaikkoihin ja/tai erilaisiin palveluihin, joita etsitään. Kerralla voi valita klikkaamalla yhden vaihtoehdon kunkin kentän luettelosta.