Siirry sisältöön
Suomeksi English Deutsch svenska français español Russian

Lomalle lasten kanssa - talvella tai kesällä

Kesäkohteita lapsiperheille

Lasten kanssa on helppo lähteä lomalle, kun tietää, että kaikille riittää mukavaa yhteistä ajanvietettä matkakohteessa. Viihtyisää majoitusta ja lomapaketteja lapsiperheille on saatavissa Kylpylähotelli Summassaaresta.  Lisäksi seudulla on hyvin varustettuja lomamökkejä ja -asuntoja, sekä korkeatasoinen Hannunkiven Lomakylä Kivijärvellä.

Kivikauden kylä - nyt myös Lasten kylä

Kivikauden kylä, kaivausalue, nyt myös Lasten kivikauden kyläSaarijärven Summassaari on arkeologisesti kiinnostavaa aluetta. Siellä pääsee tutustumaan aitoon ympäristöön perustettuun esihistorialliseen kylään ja kokeilemaan vaikkapa ruuhella melontaa, onnea arkeologisissa kaivauksissa tai kivikirveen käyttöä sekä tutustumaan ansapolkuun Kivikauden kylässä. 


Tunnelmia Kivikauden kylästä (youtube-video 2:11 min)

Keväällä 2012 alueella avattiin Lasten Kivikauden kylä, joka koostuu lasten mittakaavaan tehdyistä rakennuksista ja rakennelmista sekä esineistöstä, jota voi lapset voivat käyttäää omatoimisiin leikkeihin, joilla pääsee tutustumaan kivikauden ihmisten elintapoihin. Kivikauden kylässä järjestetään myös ohjattuja toimintatuokioita ryhmille tilauksesta. Alueella on runsas kokoelma kyseisen aikakauden asumuksia ja esineistöä. Kohde on avoinna kesäkaudella ja muina aikoina tilauksesta ryhmille. 

Vaellusratsastusta islannninhevosilla

Hevosten ystävät pääsevät ratsastusretkelle turvallisilla ja lempeillä islanninhevosilla eli issikoilla tai shetlanninponilla Purola Farmin maisemissa Saarijärven Pajupurolla.  Vasta-alkajille sopii esim. edullinen 1 tunnin retki. Pipsa Wagnerilta ja kohteen nettisivuilta saa tarkemmat ohjeet varustautumisesta.

Piispala - ohjelmallisia lomia ympäri vuoden

Uimahyppyjä PiiSpassa

Alueen nykyaikainen nuoriso-, liikunta- ja vapaa-aikakeskus Piispala Kannonkoskella järjestää ympäri vuoden ohjattuja perhelomia ja on myös Suomen johtava leirikoulukeskus. Piispalan uutuutena ovat saman katon alla Jäähalli sekä Uimahalli PiiSpa, jossa on myös keilahalli ja jäähallissa curling-mahdollisuudet. 

Piispalassa on runsaasti muitakin harraste- ja liikuntatiloja, rantasaunat, korsu ja takkatupa. Upea luonnonhiekkaranta Kivijärven rannalla kuuluu Keski-Suomen kauneimpiin. Hyvät ulkoilumahdollisuuden ympäri vuoden sekä talvella hyvät latureitit.

Retkeilyä ympäri vuoden

Saarijärven koskireitin maisemiaMaastossa on mukava liikkua yhdessä hyvin merkityillä reiteillä ja samalla voi oppia tuntemaan luonnon erikoisuuksia. Useissa majoituskohteissa on luontopolkuja taukopaikkoineen ja myös useat talvikauden latureiteistä toimivat kesäkaudella kävelyreitteinä.

Retkeilyvälineitä ja polkupyöriä on myös vuokrattavissa alueen majoituskohteista ja ohjelmapalveluyrittäjiltä.

Tässä joitakin tunnettuja retkeilyalueita, joista löytyy sopivia retkikohteita perheen iän ja kunnon mukaan:

Pyhä-Häkin kansallispuisto, Saarijärvi
Salamajärven kansallispuisto, Kivijärvi
Luonnonsuojelualue Julmat Lammit, Saarijärvi (ei talvikäytössä)
Kulhanvuori ja Syväojan rotko, Saarijärvi (vaativa kohde talvikelillä)

Koko Pohjoisen Keski-Suomen luontoreitit ja niihin liittyvä karttapalvelu tarinakohteineen.

Ahvenlampi Camping ****

Laadukas leirintäalue palvelee lapsiperheitä kauniin männikköharjun maastossa Ahvenlammen rannalla Saarijärven Kolkanlahdessa. Alueella yhteensä 43 mökkiä, sähköistettyjä vaunupaikkoja, telttapaikkoja, 4 rantasaunaa, vastaanotto/kahvila, veneitä ja kanootteja. Hyvä lapsiystävällinen uimaranta sekä hyvät ulkoilumahdollisuudet. Vuotuisena kesätapahtumana Rompepäivät heinä-elokuun vaihteessa. Lähellä koko perheen retkeilykohde Julmat lammit.

Ruokapaikka lasten ehdoilla

Saarijärven keskustassa, kaupungintalon alakerrassa toimii viihtyisä Lounashuone PikkuEmäntä. Siellä on lapsille oma lounasmenu, lasten aterimet ja ruokailuvälineet, leikkinurkkaus sekä esteetön kulku rattaille. 

UUTTA: Leikkipuisto lapsille Herajärven koulun piha-alueella

Saarijärven koululaisten vanhemmat ovat olleet aktiivisia ja toteuttaneet Viisari-hankkeen rahoituksen tukemana, tapahtumia järjestämällä sekä talkootyönä liikuntaan aktivoivan leikkipuiston varusteineen kaupungin keskustaan Herajärven koulun piha-alueen reunalle (Oppitie 1, Saarijärvi).

Paikka on suunniteltu erityisesti koululaisten välituntiliikuntaa varten, mutta se on mukava taukopaikka myös muuten keskustassa liikkuville lapsille ja vanhemmille.

 

Näytä kaikki kohteet lapsiperheille

Hyödyllisiä linkkejä lomalaiselle

>> Yleistietoa seudun matkailijalle, mm. terveyspalveluista
>> Lomalaisen muistilista hätätilanteiden varalle
>> Mukavaa puuhaa lomalle ja automatkoille
>> Etäisyyksiä ja linkkejä retkikohteisiin lähialueella Keski-Suomessa ym.