KIVIKAUDEN KYLÄ

Tule kokemaan kylä luonnonkauniissa Summassaaressa, jossa on lukuisia kivikautisia asuinpaikkoja!

Aikuisille Summasen kylä tarjoaa pääsyn tutustumaan kivikautiseen arkeen! Kylän asukkaat näyttävät lähteneen vain hetkeksi pois.

 

Vanhin asutus alueella on 9 000 vuoden takaa ja nuorin esihistoriallinen löytö tuhannen vuoden takainen rautainen keihäänkärki. Alueella on suoritettu useita kaivauksia ja löydösten mukaan valmistettu asumusten ennallistukset. Kivikauden kylässä kivikausi on muutettu luonnollista kokoa olevaksi kyläksi, jossa pääsee tutustumaan havainnollisesti kivikautiseen elämäntapaan, asumiseen, esineisiin ja välineisiin. Alueella on arkeologisiin tutkimuksiin perustuvat Summasen kylä, ansa- ja muinaispolku sekä Yläkylä, jossa esitellään kivikautisia asumuksia. Uusimmassa erilliskohteessa esitellään viereisestä Summasjärvestä löydetty törmäyskraatteri.

 

Lasten kivikauden kylä! Kylän rakennukset ja välineet on valmistettu lasten mittakaavan mukaan. Omassa kylässään lapset voivat itsenäisesti ja omatoimisesti tutustua leikkien kivikauden elämään – aina metsästämisestä kivikauden asumiseen! Lapsille tarkoitetulla kaivausalueella voi perehtyä esihistorian tutkimusmenetelmiin ja kokeilla arkeologina löytöonneaan. Kylässä lapset pääsevät hiomaan kiviä, koristelemaan kampakeraamisia astioita, kalastamaan liistekatiskalla sekä pyytämään ansalla. Jos saalistus onnistaa, voi tuliporalla tehdä tulen ja valmistaa aterian kampakeraamisilla astioilla ja välineillä.

 

Kesällä toimintaa koko perheelle.

Kylässä järjestetään kesäisin toimintatuokioita, joissa tutustutaan kivikauden

kädentaitoihin eri materiaaleilla. Teemat vaihtelevat viikoittain, jolloin ohjelmassa voi olla esimerkiksi pettuleivän, verkon, tulen, tuohitervan, jousipyssyn

tai köyden tekoa muinaismenetelmällä. Mukaan valmistetaan pieni matkamuisto kivikaudelta esimerkiksi tuohesta, kivestä, sarvesta tai nahasta.

Kivikirveentie 10, 43100 Saarijärvi

050 350 1422

9.6.–30.7.2023 ke–su 11–17.

kevätaikaan ryhmille tilauksesta.

Toimintaa koko perheelle 
ke–to, la–su klo 12–13.30 ja 15–16.30.

Kivikauden kylä on avoinna syys- ja kevätaikaan ryhmille tilauksesta.

Ryhmävaraukset oppaaltamme Marlene Lindemanilta,
puh. 050 350 1422
marlene.lindeman291(at)gmail.com. 

Perus- ja ryhmäliput

Aikuiset 10,00 €

Aikuiset, 10 henkilöä tai enemmän 8,00 € (opastus 50,00 €)

Lapset (4–12-vuotiaat) 7,00 €

Varattu opastus 50,00 €

Perhelippu, enintään 5 henkilöä 33,00 €

Saarijärven kaupunki / Matkailupalvelut
Sivulantie 11, PL 13,  43101 Saarijärvi
travel@saarijarvi.fi