Kusiaismäki – Monipuolinen ulkoilualue

Hiihtoa, laskettelua, lenkkeilyä, kalastusta ja frisbeegolfia

Koe kauniit mäntykankaat, sopivasti haastavat ylämäet ja vauhdikkaat alamäet. Aivan Saarijärven keskustan tuntumassa sijaitseva Kusiaismäen ulkoilualue tarjoaa tekemistä vuoden ympäri.

 

Talvella alue on lumiliikkujan onnenmaa. Paavonrinteillä pääset laskettelemaan ja lautailemaan. Hiihtokeskuksen puolelta löydät eri mittaisia latuja, voit jatkaa maakuntauraa myöten pidemmällekin hiihtovaellukselle. Lumikengillä voit nousta Kusiaismäen huipulle ihailemaan avautuvaa maisemaa.  Kupponen lämmintä kaakaota kahviossa antaa lisää voimia.

Latureitit vaihtelevassa maastossa tarjoavat latuvaihtoehdot kilpailutoiminnalle ja kuntohiihdolle. Latuja löytyy myös aloittelijoille ja harrastusmielessä hiihtäville.

 

Kuntohiihtäjien käytössä helpot 1 km, 2 km ja 3 km valaistut reitit sekä 1,5 km latu Pajulammen ympäri.

 

Kilpahiihtoon 3 km, 5 km ja 8 km ladut, tarkoitettu kokeneille ja kovakuntoisille hiihtäjille.

 

Muita palveluita alueella ovat voitelukatos, luistonkokeilurinne, lähtö- ja maalialueen vieressä taukokota polttopuineen sekä huoltorakennus jossa WC.

Kesällä aluella kuhisee. Pajulammessa on istutettua kirjolohta ja siikaa, joita voi onkia vuokraveneestä tai laitureilta. Lisätietoja kalastuksesta on Saarijärven Osakaskunnan kotisivuilla. Lisäksi voit vuokrata kanootteja ja kajakkeja Saarijärven ladulta.

 

Frisbeegolfrata on kovassa käytössä ja puulaakikisoja järjestetään kesän aikana lukuisia. Radan käyttö on ilmaista! Radan kartan ja tiedot löydät täältä, mutta maisemia sinun pitää tulla itse katsomaan!

 

Alueen reitit soveltuvat kesäkaudella mainiosti lenkkeilyyn ja niiden varrelta löytyvät myös mainiot marja- ja sienipaikat.

Hyppyrimäentie 1–2
43100 Saarijärvi

Suksivuokraamo: 044 4598 982
Kahvio /Liput: 044 4598 670
Vapaa-aikatoimi: 044 4598 295
Hiihtokoulu: 040 734 3686

Saarijärven kaupunki / Matkailupalvelut
Sivulantie 11, PL 13,  43101 Saarijärvi
travel@saarijarvi.fi