Saarijärvi - kotiin meille

Onko tullut aika löytää elämään uusi suunta?

Saarijärvi on luonnonkaunis ja elinvoimainen kaupunki pohjoisessa Keski-Suomessa. Se on tunnettu kauniista luonnostaan ja luontokohteistaan, mutta myös monipuolisesta kulttuurielämästään. Saarijärvi on kaupunki, joka katsoo eteenpäin. Siitä hyvänä esimerkkinä ovat uudet asuinalueet, päiväkodit ja vuonna 2022 valmistunut Koulu- ja kulttuurikeskus. Kaupungissa on myös monipuoliset opiskelumahdollisuudet lukio-, ammattikoulu- ja ammattikorkeakoulutuksineen. Lisäksi Saarijärvi tarjoaa arjen keskellä tilaa nauttia laadukkaasta vapaa-ajasta.

Mekin muutimme Saarijärvelle

0
Asukasluku
0
Pinta-ala (km2)
0
perustamisvuosi
0
kaupunkioikeudet
0
kylien lukumäärä

saapuminen

On helppo suunnata Sydän-Suomeen, tulitpa mistäpäin vain.

Etäisyydet

Helsinki 340 km

Jyväskylä 70 km

Oulu 310 km

Tampere 190 km

Äänekoski 35 km

Viitasaari  70 km

Karstula 35 km

Ähtäri 70 km

Lähin juna-asema Jyväskylä 70 km

Lähin lentokenttä Jyväskylässä 50 km

Saarijärvi - Suosittu jo esihistorialliselta ajalta!

Saarijärven asutus on Suomen vanhimpia – Pylkönmäen Selänpäänjoelta on löytynyt asuinpaikka lähes 10 500 vuoden takaa. Alueelta on ajoitettu eräs koko Suomen vanhimmista viljanviljelypaikoista, yli 4000 vuoden takaa.

 

Saarijärven kehitykseen on vaikuttanut ratkaisevasti kansallirunoilijamme J.L. Runeberg oleskelu paikkakunnalla vuosina 1823-1825. Täällä Runeberg syntyi suomalaiseksi runoilijaksi, Suomen luonnon ja kansan kuvaajaksi. Saarijärven Paavo- runon henkilöhahmosta muodostui suomalaisuuden perikuva. 

 

Tulevaisuuden Saarijärvi  on Niilo Heinon vuonna 1955 ohjaama lyhytelokuva Saarijärvestä. Siinä nähdään kunnan esittelyä, nähtävyyksiä, käsityöläisiä työssään ja  urheilua. Lähde: Elonet

Saarijärven Kaupunki

Sivulantie 11
43100 Saarijärvi